Back to the Future

Printen
Marty Macfly & Delorean
Beschrijving

Prijs is excl. 21% btw

Banner Back to the future decor stuk / banner

afm. 3 mtr hoog x 0.75 cm breed

    

WIKIPEDIA

Back to the Future is een Amerikaanse komische sciencefictionfilm, geregisseerd door Robert Zemeckis. De film verscheen in 1985 en was de eerste in de Back to the Future-filmtrilogie. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Michael J. Fox en Christopher Lloyd.

De film draait om de zeventienjarige Marty McFly, die per ongeluk terugreist naar het jaar 1955 en daar zijn eigen bestaan in gevaar brengt wanneer hij voorkomt dat zijn ouders elkaar ontmoeten.

De film werd vanwege het succes door twee opvolgers (Back to the Future Part II en Back to the Future Part III

Zijn vader, George (Crispin Glover), is een grote nerd die zich helemaal laat afbeulen door zijn baas Biff Tannen (Thomas F. Wilson). Biff heeft net Georges auto in puin gereden en Biff geeft George de schuld. Marty's moeder is zwaar aan alcohol en zijn broer en zus hebben ook niets bereikt. De enige die hem steunt is zijn vriendin Jennifer (Claudia Wells). 

Emmett L. Doc Brown (Christopher Lloyd) laat zijn nieuwste uitvinding zien: een tijdmachine in de vorm van een auto, een DeLorean.  Hij wil vervolgens zelf de tijdmachine testen en vraagt Marty het experiment vast te leggen met een videocamera. Voordat hij echter zijn reis naar het verleden kan aantreden duiken een paar Libische terroristen op van wie Doc het plutonium illegaal heeft gekocht in ruil voor een bom. De Libische terroristen zijn achter dit bedrog gekomen en komen in een Volkswagenbusje naar de plek van het experiment om wraak te nemen op Doc. Als hij de snelheid van 88 mijl per uur bereikt maakt de auto een reis door de tijd en belandt onbedoeld in het jaar 1955. Het avontuur begint.